MVO update week 40 | Duurzame grondstoffen | GOTS

 In PHWW

Duurzame grondstoffen

Als alternatief voor de wereldwijd verbouwde traditionele katoen die door het gebruik van pesticiden en chemicaliën een zware stempel drukt op mens en milieu bieden wij u de mogelijkheid om met GOTS te werken.

GOTS gecertificeerd 100% bio  katoen

Bij het verbouwen van biologisch katoen wordt alleen gewerkt met methoden die een minimale milieu impact hebben. Er wordt geen gebruik gemaakt van chemicaliën en pesticiden, in plaats daarvan wordt gebruik gemaakt van natuurlijke bestrijdingsmiddelen tegen schadelijke insecten. Het gebruik van bio katoen voorkomt dus de bodem, lucht en waterverontreiniging door pesticiden en chemicaliën en voorkomt bovendien uitputting van de aarde. GOTS-gecertificeerd biologisch katoen wordt maatschappelijk verantwoord geproduceerd. Om 100% zeker te zijn van het gebruik van bio katoen ontvang de klant dan ook een GOTS bio katoen certificaat.

GOTS gecertificeerd eindproduct

Naast het gebruik van 100% bio katoen controleert GOTS alle partijen die betrokken zijn gedurende het productieproces. Denk hierbij aan spinnerij, ververij, borduurstudio, printer, confectieatelier etc. Daarbij is er naast de milieutechnische, ook aandacht voor de sociale aspecten gedurende de productie. Kortom een garantie en keuze voor een verantwoord artikel.

De gecertificeerde artikelen worden geleverd inclusief de GOTS labels en hangtags.

 

                        GOTS hangtag                                                                                                                                                                                                                                                            GOTS label


 

Recent Posts

Leave a Comment