MVO update week 41 | keurmerken & certificeringen | SA8000

 In PHWW

SA-8000  

SA8000® is een toonaangevende certificeringsnorm die fabrieken en organisaties over de hele wereld aanzet tot sociaal aanvaardbare omstandigheden op de werkplek. De norm werd in 1997 opgesteld door Social Accountability International als Multi-stakeholder initiatief. In de loop der jaren is deze norm uitgegroeid tot een globaal kader dat door gecertificeerde organisaties wordt gebruikt om te laten zien dat ze zich inzetten voor de eerlijke behandeling van personeel, in verschillende sectoren en alle landen.

SA8000 kijkt naar de punten die belangrijk zijn voor het maatschappelijk aspect op de werkplek. Hierbij wordt een beheersysteem gebruikt dat aanzet tot continue verbetering op alle punten van de norm. Merken en inkopers waarderen de norm om zijn strenge aanpak en streven naar de hoogste kwaliteit als het gaat om social compliance van de hele toeleveringsketen, met respect voor zakelijke belangen.

SAAS (Social Accountability Accreditation Service) heeft de werking en beheersystemen van Control Union met betrekking tot de voorwaarden voor de uitvoering van SA8000-audits onderzocht en laten weten dat CU Inspections & Certifications India Pvt Ltd. toestemming heeft gekregen om per 1 maart 2018 certificeringen uit te voeren, momenteel uitsluitend in India. Onderdelen van de norm:

1. Kinderarbeid
2. Dwangarbeid
3. Veiligheid en gezondheid
4. Vrijheid van vereniging en collectieve onderhandelingen
5. Discriminatie
6. Disciplinaire praktijken
7. Werktijden
8. Beloning
9. Management systeem

 

Onderstaande hangtag kan kosteloos aan uw artikel worden bevestigd:

 

 

Recent Posts

Leave a Comment