Over ons

PHWW | Dizzy Mallone® since 1986

In de 35 jaar dat wij actief zijn in de kledingbranche, hebben we vele productie faciliteiten bezocht en beoordeeld. De bekende landen in Zuid Europa, Oost Europa en met name Azië hebben dan ook geen geheimen meer voor ons. Wat wij gedurende deze reizen aan misstanden hebben aantroffen is voor Nederlandse begrippen onvoorstelbaar. Schending van mensenrechten, slechte werkomstandigheden, kinderarbeid en grootschalige milieuvervuiling. De kledingbranche staat dan ook bekend als één van werelds meest vervuilende industrieën ter wereld.

 

Dat moet anders, dat moet beter! Met dit doel ontstond de reis van PHWW | Dizzy Mallone®
Deze reis begon in 1984 in Italië op zoek naar een producent van sweatshirts en de klassieke joggingpakken. Uiteindelijk in de omgeving van Milaan hebben we een klein atelier gevonden met vakkundige mensen die werkelijk opgegroeid zijn in de productie van kleding. Na 4 succesvolle jaren van samenwerking, hebben we dit productie bedrijf overgenomen. De 20 jaar daarop volgend hebben we uitsluitend gewerkt met geregenereerde (hergebruikte) garens waarvan we o.a. prachtige hoodies maakten. Dit was de 1e stap van Dizzy Mallone® in duurzame kleding productie.

1990 was het jaar dat het zuiden van India verkend werd op zoek naar een betrouwbare partner voor het produceren van T-Shirts en poloshirts. Na vele omzwervingen en nog meer misstanden te hebben gezien zijn we er toch in geslaagd een productie locatie te vinden die aan onze eisen voldeed. Een schone werkomgeving met genoeg lichtinval, normale werktijden met thee pauzes, correcte lonen en uiteraard geen kinderarbeid stonden destijds bovenaan ons lijstje van eisen. Tot op de dag van vandaag werken wij nog steeds met dezelfde mensen en hebben we alles wat te maken heeft met maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaam produceren geoptimaliseerd.

 

Waar andere kozen voor traditionele katoen omdat die nu eenmaal goedkoper is, kiezen wij al 15 jaar voor 100% Bio katoenen T-Shirts, poloshirts en sweatshirts. Dit betekent dat er géén bestrijdingsmiddelen en minder water verbruikt worden. Bovendien zorgt het voor minder CO2 uitstoot en worden katoenboeren beter beschermd en betaald. Stap 2 van Dizzy Mallone® in duurzame kleding productie.

In de periode 1992 tot 1994 werden vele producenten van o.a. jacks en fleece bezocht in China en Bangladesh. Waar de zoektocht naar de juiste producent in India moeilijk bleek, was dit een nog veel grotere uitdaging. Metname de extreme werktijden, zeer slechte lonen en milieuvervuiling waren de grootste obstakels. Uiteindelijk hebben we in beide landen partners gevonden die bereid waren aanpassingen door te voeren en samen met ons een plan te doorlopen om tot duurzame en maatschappelijk verantwoorde kleding productie te komen. Dit alles heeft ertoe geleid dat we al jaren succesvol samenwerken met onze partners in het verre-oosten. Deze intensieve samenwerkingen leiden tot nieuwe inzichten en innovaties, zo werken we al jaren lang met gerecycled polyester in onze kledingstukken.